Stress en slapeloosheid

Slaapproblemen

Val je moeilijk in slaap of word je veel wakker ’s nachts? Of ben je elke nacht op een vroeg tijdstip klaarwakker? Lekker en ongehinderd slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slaapproblemen zijn ingrijpend. Een tekort aan slaap heeft direct invloed op je welzijn en je dagelijks functioneren. En uiteindelijk op je gezondheid.

Als je langer dan een paar dagen moeite hebt met slapen spreek je van een slaapprobleem. De term slapeloosheid (insomnia) wordt gebruikt als er sprake is van een structureel, langdurig tekort aan nachtelijke slaap.

Slaapproblemen ontstaan vaak door spanningen of oververmoeidheid. Maar ook pijn, alcoholgebruik, ’s avonds te lang actief blijven of een onrustige slaapomgeving kunnen het slaapritme verstoren. Te weinig slaap kan leiden tot concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermindering van de eetlust en weerstand of juist gewichtstoename. De verleiding is groot om een slaapmiddel te gebruiken. Die lijken een oplossing te bieden maar zodra je ermee stopt, komen de problemen terug. Bovendien hebben slaapmiddelen vaak bijwerkingen en kunnen ze verslavend zijn.

Met acupunctuur proberen we de verstoring van het natuurlijke ritme te herstellen, dat in het drukke bestaan makkelijk uit balans raakt. Het is de ideale manier om ‘rust’ in lichaam en geest te brengen. En gebeurt dat, dan ga je niet alleen beter slapen maar ben je ook energieker, heb je meer zin om dingen te doen en begin je fitter aan een dag.

We maken gebruik van een combinatie van ooracupunctuur en lichaamsacupunctuur. Het is weinig belastend er treedt snel een ontspannen gevoel op. Dat brengt een verbeterd slaappatroon een stuk dichterbij.

Terug naar specialisaties