Cosmetische acupunctuur

Welk resultaat kan ik verwachten?

Dat is vaak een van de eerste vragen die mensen zich stellen voordat ze naar de praktijk komen. Ook is men heel benieuwd naar ‘voor’- en ‘na’-foto’s. Dat komt doordat cosmetische acupunctuur nog relatief onbekend is. In de VS wordt het al op grote schaal toegepast. Misschien heb je er wel eens iets over gehoord of gelezen via de media en ‘Madonna doet het ook’.

Veel mensen vinden een chirurgische ingreep te ver gaan en botox iets onnatuurlijks: ‘Je weet nooit waar het blijft!’. Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke, effectieve, veilige en gezonde methode om de algehele conditie van de huid te verbeteren. Hoewel je er niet twintig jaar jonger van gaat uitzien, wordt het uiterlijk wel veel frisser, beter doorbloed en meer uitgerust.

Bij het ouder worden verliest de huid elasticiteit. En de spieren onder de huid volume. Die combinatie zorgt voor rimpels en groefjes. Vaak is dat niet erg omdat het karakter geeft aan een gezicht. Maar ‘te veel karakter’ vinden veel mensen niet wenselijk.

Cosmetische acupunctuur is een vorm van acupunctuur die zich richt op het tegengaan van verouderingsverschijnselen in het gezicht. Het stimuleert de doorbloeding, zorgt voor extra aanmaak van collageen, verbetert de hormoonbalans, vochtregulatie en verstevigt de gezichtsspieren. Ook wallen, donkere verkleuring rondom de ogen en vochtophoping in het gezicht kunnen ermee worden aangepakt.

Hoe ziet een cosmetische behandeling eruit?

Bij cosmetische acupunctuur worden kleine naaldjes in de gezichtshuid geplaatst, waardoor de doorbloeding verbetert en de productie van collageen wordt verhoogd. Dit maakt de huid strakker en de spieren ontspannen. Lijntjes en rimpels gaan er fijner uit zien, de huid wordt egaler en verbetert van kleur.

Bij deze ‘natuurlijke botox’ wordt niet alleen het gezicht behandeld, het gaat ook om het verbeteren van je basisconstitutie. Dit doen we door naalden in het lichaam te plaatsen, meestal op onderarmen en -benen. Het gaat om de totale behandeling, omdat uiterlijke schoonheid mede gebaseerd is op innerlijk evenwicht. De behandeling omvat ook een reiniging, masker en bindweefselmassage zodat je heerlijk ontspannen de deur uitgaat.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De totale behandelduur is ongeveer 12 keer, waarbij de behandelingen minimaal 1 keer per week worden ingepland, in het begin bij voorkeur tweewekelijks. Resultaat is meestal na 6 à 7 behandelingen zichtbaar, maar is mede afhankelijk van je leefstijl en huidverzorging. We adviseren de behandeling eens in de 6 weken te blijven herhalen.

Terug naar specialisaties