Afvallen met acupunctuur

Onder ideale omstandigheden is een dieet alleen voldoende om af te vallen, de suikerspiegel te stabiliseren en je weer fitter te voelen. Maar er zijn ook factoren die dat in de weg staan.

Een sterke zoetbehoefte, stress, medicijngebruik, alcohol, slapeloosheid, hormonen die van slag zijn, een minder goed werkende schildklier, leeftijd: het zijn allemaal zaken die afvallen moeilijk kunnen maken.

Bij de meeste van die stoorzenders kan acupunctuur goed helpen. Bij onze aanpak wordt ‘het probleem’ breed aangepakt. We gaan eerst inventariseren wat bij jou de oorzaak is. Het kan zijn dat we afvallen combineren met slapeloosheid, maar het is ook mogelijk dat we vooral de minder werkende hormonen gaan aanpakken. Vandaar dat we eerst een vragenlijst doornemen zodat we een op jou gericht pakket kunnen samenstellen.

Door een uitgekiende combinatie van oor- en lichaamsacupunctuur, een gebalanceerd eetpatroon en bewegen gaat de vetverbranding omhoog, wordt de bloedsuikerspiegel stabieler en wordt de lever, die een belangrijke rol speelt in het afvalproces, minder belast. Bovendien ga je je beter en fitter voelen.

Het Driefasen Dieet

De manier van afvallen speelt ook een rol. Verlies je in korte tijd veel gewicht door bijvoorbeeld een crashdieet, dan zie je dat het lichaam vooral massa en vocht verliest. En omdat massa, in de vorm van spieren, veel weegt, gaat de weegschaal snel omlaag. Alleen is het niet gezond om op die manier af te vallen en je raakt gewicht kwijt op de verkeerde plaatsen, waardoor je er vaak niet beter uitziet.
Als je kiest voor onze methode wordt als vast onderdeel van ons gewichtsbeheersingsprogramma het e-boekje ‘Het Driefasen Dieet’ aangeboden. Hierin gaan we uitgebreid in op de elf oorzaken van het zwaarder worden. Het boek bevat recepten en achtergrondinformatie.

Terug naar specialisaties