Over FemVitaal.

Via de praktijk van Gerrit Bijlsma in Amstelveen kwam ik twintig jaar geleden in contact met acupunctuur. Keer op keer stond ik versteld van de heilzame en spectaculaire werking van de therapie en ik raakte geïntrigeerd door de Chinese geneeskunde en filosofie die eraan ten grondslag ligt: eeuwenoude kennis van de mens en de natuur die nog altijd verrassend actueel is. Het mooie is dat je je er oneindig in kunt verdiepen en dan steeds nieuwe dingen ontdekt. En omdat ik het liefst werk doe waarbij de mens centraal staat, besloot ik de acupunctuuropleiding te gaan volgen.

Ik voltooide de opleiding klassieke acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Daarna deed ik diverse nascholingen om mijn praktische en theoretische vaardigheden bij te houden en verder te ontwikkelen. Ik volgde cursussen op het gebied van pijn behandelen, ooracupunctuur, gynaecologie, voedingsleer en cosmetische acupunctuur.

Ik ben lid van beroepsvereniging NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). De NVA stelt hoge eisen aan haar leden op het gebied van bijscholing en praktijkvoering. Je mag dus van mij verwachten dat ik de laatste ontwikkelingen in het vakgebied nauwlettend volg.

In mijn praktijk in het centrum van Amstelveen werk ik onder één dak nauw samen met Gerrit Bijlsma en Jan-Willem Houtsma. Zij zijn van huis uit fysiotherapeut en hebben als acupuncturist meer dan 25 jaar ervaring; met als specialisatie pijnbestrijding. Meer hierover lees je op hun website.

We wisselen kennis uit en ontwikkelen zo de beste behandeling voor jouw specifieke klacht.

Reviews.

Tarieven & vergoedingen.

Aangesloten bij:

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, dan worden de behandelingen vrijwel altijd (geheel of gedeeltelijk) vergoed. Wij zijn aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig en behandeling heeft geen invloed op het eigen risico.

Je kunt bij je verzekeraar navragen of er vergoeding plaatsvindt op basis van lidmaatschap bij de NVA. Dat is in 99% van de gevallen zo geregeld. Verder verlangt de verzekeraar een aansluiting bij een overkoepelend kwaliteitsorgaan.

Wij zijn via de NVA aangesloten bij het KAB en deze wordt door de verzekeraar erkend. De KAB staat voor klachtencommissie alternatieve behandelwijzen. 

Klik hier voor een door de NVA verzameld overzicht van vergoedende zorgverzekeraars 2021 (aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend).

Tarieven per 1 januari 2021

Eerste consult (60 minuten): 60 euro

Vervolgconsult (45-50 minuten): 49 euro

Cosmetische acupunctuur (1,5 uur): 80 euro