De behandeling.

Vragenlijst.

 

Wij maken gebruik van een vragenlijst die we voor het eerste consult toesturen. Daarin kun je aangeven wat de klachten zijn, hoe sterk je pijn ervaart, welke onderzoeken en therapie je eventueel hebt gehad, welke medicijnen je eventueel gebruikt en nog een aantal zaken. Door de vragenlijst krijgen wij alvast een eerste beeld van de klacht en kunnen we ons voorbereiden op je komst.

Ga naar vragenlijst

Het eerste consult.

 

Tijdens de eerste behandeling nemen we de tijd om de vragenlijst door te nemen en verder te onderzoeken wat de oorzaak van je klacht kan zijn. We voelen je pols en bekijken de tong, want deze kunnen informatie geven over je conditie. Vervolgens zullen we een aantal acupunctuurpunten prikken, meestal op de ledematen of in het oor. De hoeveelheid naalden hangt af van de klacht. Het inzetten van de naalden gaat zo snel dat het vrijwel geen pijn doet, maar de een zal meer voelen dan de ander. Als je heel gevoelig bent kunnen we dunnere naalden gebruiken, en in het oor ‘earseeds’ of magneetjes. De naalden blijven ongeveer 20 minuten staan. In die tijd kun je even tot rust komen en je ontspannen.

Bij het eerste consult bespreken we hoeveel behandelingen er naar verwachting nodig zijn. Het aantal verschilt per klacht en per persoon. Meestal varieert het tussen de vier en tien behandelingen. Bij de meeste klachten willen we na ongeveer drie keer een merkbare verbetering zien en evalueren we het resultaat.

Tip: het kan handig zijn wat wijdere kleding te dragen.

N.b. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hanteren we een aantal regels voor het veilig werken in de praktijk. Voorafgaand aan de behandeling ontvang je per mail onze instructies.